news menu leftnews menu right
Laman Utama Topik
Topik
Tips! Mengelak “Cinta Terlarang” di pejabat

cinta_terlarangHari ini, negara sedang menuju ke arah sebuah negara maju dan pelbagai aspek kemajuan sedang dipacu meliputi semua sektor. Hal ini tentunya telah membuka banyak peluang pekerjaan. Semua orang, tanpa mengira lelaki mahupun perempuan memiliki peluang sama rata untuk memasuki dunia pekerjaan tanpa mengira sektor mengikut kemahiran dan kelulusan masing-masing.

 
Encik Baba Bikin Loya!

baba_loyaMemang tak selesa. Malah, adakalanya rasa meluat juga, tetapi oleh kerana hormatkan dia sebagai seorang pegawai dan sebagai seorang yang lebih tua, saya layankan juga. Tidak dinafikan, ada juga rakan-rakan yang perasan dengan gurauannya yang berbaur lucah, sehinggakan ada yang mengesyorkan saya membuat aduan kepada majikan, tetapi bagi saya, selagi dia tidak melampaui batas yang saya tetapkan, jadi tidak mengapa. Tetapi, jika dia bertindak melampau, maka saya tidak akan teragak-agak untuk membuat aduan,” demikian cerita Maiziah (bukan nama sebenar), seorang kerani di sebuah syarikat besar di ibu kota.

 
Asmara Di Pejabat

Asmara_pejabatOrang kata, bertepuk sebelah tangan tak berbunyi. Kalau tangan yang dihulur tidak disambut, pasti ‘situasi ini’ tidak akan berlaku. Kisah suami menangkap isteri curang atau isteri menangkap suami berkhalwat dengan perempuan lain sudah lali kita dengar sama ada daripada cakap-cakap orang sekeliling, laporan daripada media massa mahupun di’viral’kan menerusi media sosial.

 
Optimum Penggunaan Filem Sebagai Medium Dakwah

Medium_Dakwah Kepesatan pembangunan teknologi tidak patut dipinggirkan, sebaliknya perlu dilihat sebagai satu kelebihan dalam usaha memperkasa dan memperluaskan lagi skop gerakan dakwah masa kini. Kombinasi antara keduanya itu mampu menjadikan usaha penyampaian risalah Allah SWT kepada khalayak umum menjadi lebih cepat, tepat dan berkesan.

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 1 of 15


Majalah Dakwah Online ©, Resolusi terbaik adalah 1024 x 786, Pelayar sesuai untuk melihat laman web ini adalah Firefox, Valid XHTML and CSS.