news menu leftnews menu right
Laman Utama Kategori Lain >> Langit Terbuka
Langit Terbuka
Daish Agenda Yahudi

daishNegara Yahudi Israel dan Levant (JSIL) dan Daish (ISIS, ISIL atau IS)mempunyai persamaan dari satu segi iaitu ideologi kedua-duanya berpunca dari eksklusivisme keagamaan. Pada masa yang sama kumpulan Islam radikal Daish (ISIS, ISIL atau IS) banyak yang berpegang kepada prisip Takfirisme (mengkafirkan orang lain) dan Zionis berkongsi ciri-ciri yang sama iaitu manusia Yahudi adalah masyarakat yang dipilih oleh Tuhan (The choosen people of God) dan manusia yang lain sebagai goyem (binatang).

 
Hapuskan Rasa Takut Dan Kekuatiranmu Itu

kuatirBerdakwah di jalan Allah merupakan amalan yang murni dan amat dituntut kendatipun secara realitinya cabaran dalam melaksanakan dakwah amat banyak sekali.

 
Cukup IS Jangan Musnahkan Lagi

cukup_ISApa perasaan anda kalau Masjid Kampung Hulu, di Melaka (dibina pada 1782) iaitu masjid tertua di negara ini yang masih digunakan, tiba-tiba dimusnahkan? Bagaimana kalau kota A’Famosa diruntuhkan? Jika Batu Bersurat Terengganu serta manuskrip-manuskrip Melayu lama pula dihancurkan, bagaimana?

 
IS Yang Dikecam, Blair Patut Diadili

blairDaulah Islam atau Islamic State telah diisytiharkan oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) sebagai kumpulan radikal yang wajar dihapuskan atas alasan kekejaman yang telah dilakukan ke atas masyarakat dunia. Paling ketara ialah negara-negara Islam yang menjadi sasarannya, iaitu Arab Saudi, Mesir, Syria dan Yemen.

 
« StartPrev1234NextEnd »

Page 1 of 4


Majalah Dakwah Online ©, Resolusi terbaik adalah 1024 x 786, Pelayar sesuai untuk melihat laman web ini adalah Firefox, Valid XHTML and CSS.