news menu leftnews menu right
Laman Utama Fokus
Fokus
Al-Ghaugha Pemecah Belah Umat

alghaughaDalam Islam, kemunculan ekstremis agama bermula apabila berlakunya fitnah yang menyebabkan kematian khalifah ketiga iaitu Saidina Uthman Ibn Affan RA. Ini didorong oleh percampuran api fitnah politik dengan pelampau agama.

 
Usaha Terancang Cabar Ketuanan Melayu

ketuanan-melayu29Herbert George Wells (1866-1946) ketika berumur 30 tahun menulis sebuah novel berlatarbelakangkan sains bertajuk The Island of Dr Moreau. Dr Moreau merupakan seorang saintis dan tinggal di sebuah pulau.

 
Transformasi UMNO, Ulama hendak ke mana?

transformasiSetiap kali musim pemilihan kepimpinan parti –UMNO dan PAS—tercetuslah cadangan agar organisasi yang dikuasai oleh orang Melayu dan Islam dapat memberikan peluang yang lebih luas kepada golongan agama.

 
Akhlak Berlandaskan tauhid Resepi Keperibadian Muslim

akhlakmulia_sept13Perutusan Nabi Muhammad s.a.w. mengajak manusia beriman agar mereka berakhlak mulia. Manusia dididik menolak sifat-sifat kehaiwanan di dalam diri, mengawal nafsu dan menghindari godaan syaitan yang sepanjang masa mencari peluang mencemar fitrah yang telah dikurniakan Allah kepada manusia sejak dari dalam rahim lagi.

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 2 of 10


Majalah Dakwah Online ©, Resolusi terbaik adalah 1024 x 786, Pelayar sesuai untuk melihat laman web ini adalah Firefox, Valid XHTML and CSS.