news menu leftnews menu right
Laman Utama Fokus
Fokus
Bahaya Pemikiran Golongan Anti Hadis

Sinergi_Ulama Sejarah telah menyaksikan Islam tidak pernah sunyi daripada serangan musuh-musuh yang tidak menyenangi akan kesucian dan kesyumulan agama Allah SWT ini. Semenjak daripada zaman Rasulullah SAW lagi, golongan kuffar sentiasa mencari peluang untuk menghancurkan Islam sama ada dari luar mahupun dari dalam.

 
Mitos Cina pandai berniaga?

nagaCina lebih pandai berniaga, Melayu tidak? Habis, apakah Melayu hanya pandai bertani dan bercucuk tanam?

Inilah mitos yang sering menghantui Melayu hari ini, walhal semua manusia yang dijadikan Allah SWT adalah sama.

 
Rahsia Kejayaan Bisnes Rasulullah

unta

Perniagaan merupakan salah satu urusan kehidupan yang terpenting bagi manusia. Perniagaan dianggap sebagai terminologi penting yang sering disebut oleh Allah SWT di dalam al-Quran (bermaksud): “Sesungguhnya orang yang selalu membaca kitab Allah dan tetap mendirikan solat serta mendermakan dari apa yang Kami kurniakan kepada mereka secara sembunyi atau secara terang-terangan, mereka mengharapkan sejenis perniagaan yang tidak akan rugi,” (Fatir: 29).

 
Pindaan Akta 355 Usaha Mengangkat Martabat Mahkamah Syariah

paindan_akta355Pada 26 Mei 2016, Presiden PAS, YB Dato’ Seri Haji Abdul Hadi Awang telah membentang Rang Undang-undang (RUU) Persendirian untuk meminda seksyen 2 Akta Mahkamah Syariah (Bidang kuasa Jenayah) 1965 (Disemak pada 1988) – selepas ini dikenali RUU 2016. Tujuan pindaan ini dibuat ialah bagi meningkatkan bidang kuasa Mahkamah Syariah yang terhad setakat denda RM5,000 sahaja, atau tiga tahun penjara atau/dan sebat enam kali kepada bidang kuasa yang lebih mengikut Syariah kecuali hukuman bunuh.

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 2 of 14


Majalah Dakwah Online ©, Resolusi terbaik adalah 1024 x 786, Pelayar sesuai untuk melihat laman web ini adalah Firefox, Valid XHTML and CSS.